In 2007 ben ik begonnen  om aquarel op doek te schilderen. Dit ziet er feller uit als op papier en heeft verder als voordeel dat er afwijkende (grote) maten geschilderd kunnen worden omdat je niet meer afhankelijk bent van papiermaat of  lijst. Inmiddels schilder ik alleen nog maar aquarellen op doek en niet meer op papier.

Door een speciale grondering te maken is het mogelijk om te aquarelleren op doek. Aquarelverf gedraagt zich op doek heel anders dan op papier aangezien de verf niet in het doek trekt maar er op blijft liggen. Het drogen van de lagen duurt dus langer als op papier. Ook de werkvolgorde is anders.

Na voltooiing van het werk is het nodig om de verf te fixeren en daarna in een aantal lagen af te lakken, aangezien er geen glas meer voor het werk zit en een aquarel nu eenmaal kwetsbaar is. Aan de achterkant wordt een staaldraad bevestigd om het op te kunnen hangen.

Inmiddels is het mogelijk om als gevorderde aquarellist in deze techniek lessen bij mij te volgen waarbij ik je alle (on)mogelijkheden uit de doeken doe.   Maak eens wat anders als een aquarel op papier! Onder het kopje aquarel-les staat meer informatie over hoe je je op kunt geven.